Sporculara Yüzde Yüz Burs İmkânı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sporcu bursu ile belirli başarı kriterlerini sağlayan genç sporcuların kazandıkları bölümlerde yüzde 100 burslu okuyabileceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan konuşmasında '‘Sporcu bursuyla genç sporcularımız kazandıkları bölümlerde yüzde 100 burslu şekilde okuyabilecekler’' dedi.

Erdoğan açıklamasında, ''Spor ile eğitim öğretimin birbirinin alternatifi değil tamamlayıcısı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türkiye, bizim dönemimizde diğer alanlarla birlikte spor altyapısında da çağ atlamıştır. Toplam spor tesisi sayısını 1575’den 3 bin 903’e yükselttik. Stadyumlardan 32'sini tamamladık, 12'sinin yapımı devam ediyor. 4 adet stadyumun da proje süreci sürüyor. Faal sporcu sayısı ise son 18 yılda 206 binden 3 milyon 623 bine ulaştı. 2002'de 1481 madalya kazanabilen sporcularımız 2019'da 8 bin 800'ün üzerinde madalya ile hepimizi sevindirdi. Sporcularımıza sağladığımız desteklerin karşılığını tüm branşlarda artan madalya sayısıyla görmeye başladık.'' ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında, ''Sporcu bursu ile belirli başarı kriterlerini sağlayan genç sporcularımız, kazandıkları bölümlerde yüzde 100 burslu şekilde okuyabilecekler. Bu ülke eğitimli, nitelikli, sağlıklı, milli ve manevi değerlerle mücehhez gençlerin omuzlarında yükselecektir. 76 sporcumuzun yararlandığı projenin hem kapsamının genişletilmesi hem de paydaşlarının artırılması önem taşıyor. Yetenekli çocuklarımızın daha temelden desteklenmesi gerektiği fikrinden hareketle ilk olarak Özel Öğretim Derneğine bağlı özel okul ve kolejlerle gereken mutabakat metinleri imzalandı. Tüm özel eğitim kurumlarımızı, sporcularımıza destek olmak ve Türk sporunu geliştirmek amacıyla bu mutabakata katılmaya davet ediyorum.'' diyen Erdoğan, ''Bayrağımızı gururla dalgalandıran her bir sporcu gencimize şahsım, milletim ve ülkem adına şükranlarımı sunuyorum'' diye ekledi.

erdoğan sporcu bursu yüzde yüz burs