Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa Ülkeden Kaçmaya Çalıştı

TAKİP ET

Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın ülkeden kaçmaya çalıştığı ama engellendiği ortaya çıktı.

Derin bir ekonomik krizin pençesinde olan Sri Lanka'da halk geçtiğimiz günlerde ayağa kalkmış ve başkanlık sarayını basmıştı.

Rajapaksa Ülkeden Kaçmaya Çalıştı

Başkanlık sarayını ele geçiren protestocular Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa istifa edene kadar sarayı ve hükümet binalarını terk etmeyeceklerini açıkladı.

The Guardian'ın haberine göre istifa edeceğini açıklayan Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, ülkeyi terk etmeye çalıştı ancak başarısız oldu.

Pazartesi gecesi havalimanına giden Rajapaksa, havalimanında VIP'ye girmek istediyse de görevliler buna izin vermedi. Sıradan vatandaşların kullandığı sıraya girmeye de linç edilme korkusuyla giremeyen Rajapaksa havalimanından yanındaki eşiyle birlikte saklandığı askeri üsse döndü. AFP'nin aktardığına göre Rajapaksa bunun ardından donanmaya ait devriye botuyla ülkeden kaçmaya çalıştı.

Rajapaksa'nın Devlet Başkanı olarak halen sahip olduğu dokunulmazlığını kaybetmeden ülkeden kaçmaya çalıştığı belirtiliyor. Yurtdışına çıkışı engellenen isimler arasında Rajapaksa'nın bakan yaptığı erkek kardeşi Basil Rajapaksa da bulunuyor.

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti, adından da anlaşılacağı üzere sosyalist bir yönetim altında ve özellikle son aylarda süratle yükselen enflasyonla zor günler geçiriyor.

Ekonomik Kriz Sri Lanka'da Halkı Ayağa Kaldırdı: Halk Başkanlık Sarayını Bastı

Gotabaya Rajapaksa sri lannka sri lanka devlet başkanı ülkeden kaçmaya çalıştı