Sri Lanka'da Kara Çarşaf Giymek Yasaklanıyor

TAKİP ET

Sri Lanka, ulusal güvenlik gerekçesiyle kara çarşaf giymeyi yasaklamayı ve binden fazla İslami okulu kapatmayı planladıklarını duyurdu.

Sri Lanka hükumeti, ulusal güvenlik nedeniyle kara çarşaf giymeyi yasaklayacaklarını ve binden fazla İslami eğitim veren okulu kapatatacaklarını duyurdu.

Kamu Güvenliği Bakanı Sarath Weerasekara, yaptığı açıklamada burkanın yasaklanması için bakanların onaylaması gereken belgeyi imzaladığını bildirdi.

Bir Budist tapınağında düzenlenen törende konuşan Weerasekara, "Burkanın ulusal güvenliğe doğrudan etkisi var. Eskiden birçok Müslüman dostumuz vardı, ancak Müslüman kadınları ve kızları burka giymezdi. Burka, son zamanlarda görülen dini aşırıcılığın bir simgesi. Kesinlikle yasaklayacağız" ifadelerini kullandı.

Weerasekara, ayrıca, binden fazla medresenin de kapatılacağını açıkladı. Weerasekara, bu okulların resmi eğitim sistemine kayıtlı olmadığını ve ulusal eğitim politikalarına uymadıklarını belirtti.

kara çarşaf kadınlar sri lanka hükümet yasaklanıyor yasaklayacak binden fazla 1000 medrese islami okul kapatılıyor kapatılacak açıklama duyurdu duyuruldu açıklandı