Stellantis ve Nio da Çip Krizine Katıldı

TAKİP ET

Stellantis ve Çinli elektrikli araba üreticisi Nio da küresel çip tedarik sıkıntısından dolayı üretimlerini azaltma kararı aldı.

Ford, Honda, General Motors, Volkswagen ve Türkiye'deki Oyak Renault ile Tofaş'ın çip krizi sebebiyle üretime ara vermesinin ardından; Fiat ile Peugeot birleşmesinden doğan Stellantis de üretimi durduracağını duyurdu.

İkisi Kanada’da, biri Meksika’da ve ikisi ABD’de olmak üzere toplamda 5 fabrikasında, mikroçip tedarik sıkıntısı nedeniyle üretimi durduracağını belirten Stellantis, seçili fabrikalardaki üretimin askıya alınmasının ne kadar devam edeceğini belirtmezken, fabrika bölgelerinden birindeki sendika lokali, minivan üretim tesislerindeki kapanmanın dört hafta süreceğini bildirdi.

Elektrikli Araba Üreticisi Nio da Üretimi Durduruyor

Elektrikli araba üreticisi Nio da Hefei tesisindeki üretimi beş gün boyunca durduracağını açıkladı ve ilk çeyrekteki araba üretim hedefini 1.000 araç düşürdü.

 

 

otomobil çip kriz üretim durdurdu Ford Honda General Motors Volkswagen ve Türkiye'deki Oyak Renault ile Tofaş. stellantis nio