Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın NATO Üyeliği İçin Türkiye'ye Geliyor

TAKİP ET

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği ile ilgili görüşmeler için Türkiye'ye gideceğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği ile ilgili görüşmeler için Türkiye'ye gideceğim" dedi.

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı ve çevre ülkeleri tehdidi İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olma kararı almasına yol açmıştı.

Türkiye ise İsveç ve Finlandiya'nın teröre destek verdiği sürece NATO üyesi olamayacaklarını açıklamıştı.

Bu süreçten sonra üç ülke arasında başlayan temaslar Madrid'de sonuçlanmış; Türkiye'nin endişelerinin giderilmesi amacıyla üçlü muhtıra imzalanmıştı.

Bunun ardından üç ülke arasında heyetler arası görüşmeler başladı.

Stoltenberg Türkiye'ye Geliyor

 

Temaslar sürerken NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Romanya Başbakanı Nicolae Ciuca ile NATO karargahında görüştükten düzenlediği basın toplantısında konuştu.

İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğiyle ilgili soruya Stoltenberg, "İsveç ve Türkiye'nin ortak muhtırayı uygulamak için birlikte çalışmalarını memnuniyetle karşılıyorum." şeklinde yanıt verdi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini anımsatan Stoltenberg, "Yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek için ben de Türkiye'ye gideceğim." ifadesini kullandı.

Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın üyeliklerinin, 30 üye ülkenin parlamentosunda onaylanacağından emin olduğunu kaydetti.

Stoltenberg isveç finlandiya nato nato üyeliği