Stoltenberg: Karadeniz'de Mevcudiyetimizi Artırdık

TAKİP ET

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO karargahında düzenlenen NATO Savunma Bakanları Toplantısının ilk gününün bitiminde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Stoltenberg, NATO ülkelerinin savunma bakanlarının "yeni ve kapsayıcı bir savunma planını onayladığını, ittifakın kabiliyet hedefleri üzerinde uzlaştığını" Rusya ve Afganistan gibi konuları ele aldıklarını belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Karadeniz'de mevcudiyetimizi artırdık. Çünkü Karadeniz NATO için stratejik önem taşımaktadır. Türkiye, Romanya ve Bulgaristan olmak üzere 3 önemli NATO müttefikinin kıyısı bulunmaktadır. Gürcistan ve Ukrayna gibi iki önemli ortağımız var. Kırım'ın yasa dışı ilhakı ve Rusya'nın Karadeniz'de saldırgan tavrını gördük. Bu yüzden bölgede kara, hava ve deniz mevcudiyetimizi artırdık" dedi.

NATO üyesi ülkeler arasında anlaşmazlıklar olabileceğini fakat beraber çalışmanın devam edeceğini belirten Stoltenberg, "Asya Pasifik'te gördüklerimiz, Çin'in yükselişi gibi gelişmeler Avrupa ve Kuzey Amerika'nın NATO içinde birlikteliğini daha da önemli kılmaktadır." ifadelerini kullandı.

nato stoltenberg karadeniz rusya saldırgan Kırım türkiye romanya