Stoltenberg: Rusya Saldırırsa Büyük Bedel Öder

TAKİP ET

Rusya ve ABD arasındaki Ukrayna görüşmelerine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

ABD ve Rusya arasında Cenevre'de gerçekleştirilen toplantı sonrasında NATO Karargahı'nda NATO-Rusya Konseyi bir araya geldi.

İttifak'ın büyükelçileri ve Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksander Gruşko'nun başkanlık ettiği Rus heyeti arasında gerçekleştirilen 4 saatlik toplantıda neler görüşüldüğüne ilişkin konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Rusya Ukrayna'ya saldırırsa büyük bir bedel öder" dedi.

Avrupa'da yeni bir silahlı çatışma tehlikesi olduğunu belirten Stoltenberg, "Silahlı çatışmayı önlemek için elimizden geleni yapacağız. Rusya, Ukrayna'ya karşı tekrar güç kullanırsa ve Ukrayna topraklarını daha fazla işgal ederse biz de İttifak'ın doğusunda varlığımızı artırma gerekliliğini ciddiyetle değerlendirmek durumunda kalırız" ifadelerini kullandı.

Toplantıda Rusya'dan Gürcistan, Ukrayna ve Moldova'daki güçlerinin tamamını geri çekmesini istediklerini belirten Stoltenberg, Rusya'nın cevap için süre istediğini kaydetti.

Rus heyetinin başındaki Gruşko ise diplomasinin sonuç vermemesi halinde askeri tedbirler alacaklarını belirterek "NATO'yla olan ilişkilerin daha fazla bozulması Avrupa'nın güvenliği için tahmin edilemeyen sonuçlara neden olabilir" diye konuştu.

NATO'nun tavrını "kabul edilemez bir tehdit" olarak niteleyen Gruşko, Rusya'nın belli konularda geri adım atmayacağını söyledi. 

Ruslar Ukrayna Sınırında Tanklarla Askeri Tatbikata Başladı

 

Ruslar Askeri Helikopterleri Ukrayna Sınırına Konuşlandırıyor

rusya abd gruşko stoltenberg ukrayna