Stoltenberg: Türkiye İle Ortak Bir Zemin Bulabileceğimizden Eminim

TAKİP ET

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin açıklama yaptı.

İsveç ve Finlandiya NATO'ya başvurmaya hazırlanıyor. İttifaka katılım için tüm müttefiklerin onay vermesi gerektiğinden, gözler Türkiye'ye çevrildi.

Finlandiya NATO'ya Resmen Başvuruyor


AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İskandinav ülkelerinin adeta "terör örgütü misafirhanesi gibi olduğunu" belirterek olumlu bakmadıklarını söylemişti.

Erdoğan'dan Finlandiya'nın NATO Adımına İlişkin Açıklama: Olumlu Bir Düşünce İçinde Değiliz


NATO Dışişleri Bakanları toplantısının ardından yaptığı açıklamada Finlandiya ve İsveç'in NATO'nun yakın ortakları olduğunu ve müttefiklerin tamamının NATO'nun açık kapı politikasını desteklediğini belirten Stoltenberg, müttefiklerin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine hak kazandığı konusunda mutabık olduklarını söyledi.

"NATO’ya katılmak Finlandiya, İsveç ve Avrupa için tarihi bir an olacak" diyen Stoltenberg, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılımına olumlu bakmadıklarına yönelik açıklamasına ilişkin "Türkiye önemli bir müttefikimiz. Türkiye, bazı endişelerini dile getirdi ve NATO’da her zaman olduğu gibi, endişeler mevcut olduğunda ortak bir zemin bulabileceğimizden eminim" diye konuştu.

Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'yı NATO Konusunda Ayrı Tuttu: İsveç'e Güvensizliğimiz Ortada

jens stoltenberg türkiye ile ortak bir zemin bulabileceğimizden eminim isvçe isveç finlandiya