Stoltenberg'den Türkiye Hakkındaki Soruya Yanıt: Endişelerimiz Var Ancak Türkiye Önemli Bir Müttefik

TAKİP ET

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye hakkındaki bir soruya "Endişelerimiz var ancak Türkiye önemli bir müttefik" şeklinde yanıt verdi.

NATO Genel Sekreteri Jason Stoltenberg, Kaliforniya eyaletindeki Stanford Üniversitesi’nin düzenlediği çevrimiçi konferansta üniversitenin öğretim üyesi ve eski NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller’in sorularını yanıtladı.

Gottemoeller'in kendisine yönelttiği "Türkiye’nin bir diktatörlük haline gelmekte olduğu ve son zamanlarda Rusya ile yakınlığı bilinirken Türkiye NATO’dan çıkarılmamalı mı? Bu konuda ne düşünüyorsunuz" sorusuna cevap veren Stoltenberg, "Türkiye önemli bir müttefik. Bu anlamak için sadece haritaya bakmanız yeterli" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, cevabının devamında "Ama aynı zamanda ben de, çok sayıda müttefikimiz de birçok konuda kaygılarımızı ifade ettik. Müttefikler arasındaki farklılıkları ilk kez görmüyoruz. Bu tarihimiz boyunca oldu. Tabii ki en iyisi her konuda anlaşabilmek. Ama ciddi ve önemli konular da dahil farklılıklar ve anlaşmazlıklar olduğunda NATO en azından bu konuları dile getirebilecekleri ve endişelerini ifade edebilecekleri bir platform. Biz samimi tartışmalara açığız" şeklinde konuştu.

jason stoltenberg nato genel sekreteri türkiye soru cevap önemli bir müttefik endişelerimiz var açıklama