Stratejik Derinlik Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin İsrail-Filistin Çatışmasına Taraf Olup Filistin'e Kayıtsız Şartsız Destek Vermesini İstedi

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu; Türkiye'nin Filistin'e kayıtsız şartsız destek vermesini, Mescid-i Aksa'ya yönelik tüm eylemlerin İslam camiasına dönük olduğunu ilan etmesini, Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nı toplantıya çağırmasını istedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu; Türkiye’nin Filistin’e kayıtsız şartsız destek vermesini, Mescid-i Aksa’ya yönelik tüm eylemlerin İslam camiasına dönük olduğunu ilan etmesini, Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nı toplantıya çağırmasını istedi.

Davutoğlu, Türkiye'nin İsrail-Filistin çatışmalarına taraf olmasını isteyen ifadelerde bulundu.

Erdoğan’ın Cumartesi günü AKP Kongresi'nde yaptığı konuşmayı eleştiren Davutoğlu, “2014’de savaşı durduramıyoruz diye baş başa ağladığımız Erdoğan’ın şimdiki haline ağlıyorum” dedi.

Davutoğlu, Erdoğan’ın konuşmasındaki, "Türkiye olarak bu sabah İsrail'de meydana gelen hadiseler ışığında tüm tarafları itidalle hareket etmeye, yerini daha da hızlandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz” ifadelerinde Filistin’e atıf yapmamasına tepki gösterdi:

“Kongre konuşmasını dinleyince 'Yarabbi ne hale düştü' dedim. 20 yıl sonra Cumhurbaşkanına bu konuşmayı kim yaptırdı?" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile birlikte Filistin elçiliğini de ziyaret etmişti.

Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin sınırında bir terör yapılanmasının oluşması ve milyonlarca Suriyeli sığınmacının Türkiye'ye girmesi ile sonuçlanan dış politikanın mimarı olarak biliniyor.

davutoğlu filistin ahmet davutoğlu filistin ahmet davutoğlu stratejik derinlnlik davutoğlu israil