Şubat Ayında Mersin'de 24 Vaka Olduğu İddiasına Bakan Yardımcısı Yazım Hatası Dedi

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Yardımcısı Şuayip Birinci'nin imzasının olduğu bir çalışmada, Şubat ayında Mersin'de 24 kişinin Çin virüsüne yakalandığı bilgisi yer alıyor.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, uluslararası bir sağlık dergisinde Sağlık Bakanı Yardımcısı Şuayip Birinci imzasıyla yayımlanan çalışmada, Şubat ayında Çin virüsüne yakalanan 24 hastanın Mersin'de tedavi edildiğini yazdığını açıkladı. Emir, "Bakanlık, Türkiye'de ilk vakayı 11 Mart'ta açıklamıştı. Bu bir skandaldır, bakan yardımcısının bir dakika o koltukta oturmaması gerekir" dedi.

Gelişmelerin ardından Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  "Yazarları arasında yer aldığım makalede, sorumlu birinci yazar tarafından vakaların hastaneye yatış tarihleri sehven "Mart-Nisan" ayları yerine "Şubat-Mart" olarak yazılmıştır. Yine vaka lokasyonu olarak İstanbul ve Mersin yerine sadece Tarsus ifadesinin geçtiği tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Hatanın düzeltilmesi için dergi yayın kurulu ve editörüne düzelme metni ve kanıt dokümanı yollandığını söyleyen Birinci, "Ülkemizin başarıyla sürdürdüğü ve dünyaya örnek olduğu Covid-19 mücadelesi sürecinde; tamamen insan odağında yürüttüğümüz çalışmaların, basit bir yazım hatası nedeniyle siyasi zemine çekilmeye çalışılması son derece üzücüdür" dedi.

 

faruk birinci sağlık bakanlığı sağlık bakan yardımcısı mersin vaka şubat dergi yazım hatası