Subayların Elini Sıkmadığı Tokat Valisi, İtirafçı FETÖ İmamının Referansı Çıktı

TAKİP ET

30 Ağustos resepsiyonunda Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'nun elini sıkmayan subaylar görevden alınmış ve Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişlerdi. 6 yıl 3 ay hapse mahkum edilen FETÖ'nün Trabzon ve Gümüşhane il imamı Muhammet Köleoğlu'nun itirafçı olarak "siyasi ve bürokrasi referanslarım" diyerek verdiği 19 kişilik listede Numan Hatipoğlu'nun da yer aldığı ortaya çıktı.

30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle tüm yurtta törenler ve resepsiyonlar düzenlenmişti. Tokat'ta düzenlenen resepsiyona katılan bazı subayların Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'nun elini sıkmadıkları anlar görüntülenmiş, bu anlar sosyal medyada gündem olmuştu.

Söz konusu subayların sürüldüğü iddialarının ardından açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı bu subayların görevlerinden alınarak Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiklerini bildirmişti.

30 Ağustos Töreninde Valinin Elini Sıkmayan Subaylar Görevden Alındı

Eli Sıkılmayan Valinin Adını FETÖ İtirafçısı Verdi

Cumhuriyet'teki köşesinde kaleme aldığı yazıda Vali Numan Hatipoğlu'na ilişkin dikkat çekici bilgiler veren gazeteci Barış Pehlivan, "FETÖ’nün Trabzon ve Gümüşhane il imamı olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırılan Muhammet Köleoğlu, 'Devletime hizmet etmek için her türlü yardıma hazırım' diyerek itirafçı oldu. FETÖ imamının mahkemeye 'siyasi ve bürokrasi referanslarım' diye verdiği 19 kişi arasında bugünkü Tokat Valisi Numan Hatipoğlu da vardı" dedi.

Vali Numan Hatipoğlu'nun Ordu Korgan'da dünyaya geldiğini hatırlatan Pehlivan, şu ifadelerle devam etti:

"İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Fatih Serdengeçti İle Vali Hatipoğlu Akraba mı?"

"Acaba, diyorum...  Vali Hatipoğlu ile yine Ordu’nun Korgan ilçesinde doğan İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Fatih Serdengeçti yakın akraba mıdır? 

Soru soruyu getiriyor. Ve sahi... 

İçişleri Bakanlığı’nın kritik koltuğunda oturan isim 'Geyim' şeklindeki soyadını neden 'Serdengeçti' diye değiştirdi? 44 yaşına gelmiş bir kamu yöneticisi soyadını neden değiştirme ihtiyacı hisseder? 

15 Temmuz’dan sonra devletten ihraç edilen yakınları mı vardır da çekinmektedir? Yok artık, daha neler!"

subayların elini sıkmadığı tokat velisi valisi numan hatipoğlu itirafçı fetö imamının referansı çıktı barış pehlivan muhammet köleoğlu