'Şube Müdürü LGS Arasında Çocuğuyla Görüştü' İddiasına İnceleme Kararı

TAKİP ET

Bilecik'te İl Milli Eğitim Şube Müdürü'nün okul bahçesine alınarak çocuğuyla görüştürüldüğü iddiası hakkında inceleme başlatıldı.

Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) yapıldığı Bilecik Murat Hüdavendigar Ortaokulu'nda sınava giren bir öğrencinin babası İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cuma İvrendi ile görüştürüldüğü iddia edildi.

Sınav arasında okul bahçesine alınan İvrendi ve eşinin çocuklarıyla görüştürüldüğünü ancak kendilerinin sınav öncesinde bile okul bahçesine alınmadığını söyleyen veliler duruma tepki gösterdi. 

Şube müdürünün yaklaşık 20 dakika sonra çıkarılabildiğini söyleyen İlyas Balı, "Mola esnasında Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olan bir beyefendiyi polisler içeriye aldı. Daha sonra polislere biz halk olarak gittik, 'Bu beyefendi niye giriyor, bizi niye almıyorsunuz?' dedik. Bize 'Öğrencisine bir şey verecekmiş' diye cevap verdiler. Öğrencimize biz de su vereceğiz, bizim de içeriye girmemiz gerekiyordu. Daha sonra o şube müdürünü yaklaşık 20 dakika sonra çıkarabildiler.

Benim çocuğumun burada 11 aylık emeği var, herkesin çocuğunun emeği var. Birileri kalkıp da torpilli olamaz burada. 20 dakika boyunca içeride çocuğunu yedirdi içirdi, güzelce besledi sonra çıktı" diyerek isyan etti.

Herkesin Çocuğu Özel!

Çocukların hepsinin özel olduğunu ve ayrımcılık yapılmaması gerektiğini söyleyen veli Süleyman Doğru da, "Şube Müdürü olduğunu söyleyen bir kişi eşi ve kendisiyle içeriye girmeye çalışıyor. Herkesin çocuğu özel, herkesin çocuğu güzel kimsenin bir farklılığı yok. Ben de sabahın 5’inde kalktım çocuğum sınava gelsin diye bekledim burada. Herkes de bekledi. Kuralları koyanlar, kendileri için kaldırıyorsa burada bir sıkıntı var. Sayın valimiz de bu işin gereğini yapsın yani herkesin çocuğu var. Bir kural var, buraya veliler giremiyor, çocuklarına su, yiyecek götüremiyor. Ben götüremiyorsam kimse götürmeyecek" şeklinde konuştu.

Valilik İnceleme Başlattı

Velilerin ısrarlı direnişine dayanamayan Bilecik Valiliği, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında ilimiz Murat Hüdavendigar Ortaokulu’nda yapılan Liseye Giriş Sınavı ile ilgili olarak inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna duyuruluyor" ifadelerine yer verildi.

bilecik valiliği liselere geçiş sınabı ara il milli eğitim şube müdürü çocuğuyla görüştü inceleme