Suç Örgütü Lideri Alaattin Çakıcı, Devlet Bahçeli'yi Ziyaret Etti: Gündem 'Af'

TAKİP ET

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, MHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Görüşmede af konusunun görüşüldüğü iddia ediliyor.

Kürtçü HDP'nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliye edilmesine yönelik kampanyaya tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Peki, ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı?" açıklamasını yapmıştı.

Bahçeli'nin açıklamasının ardından infaz kanununda yapılan değişiklikle 16 yıldır cezaevinde olan organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı tahliye edilmişti. Hapisteyken Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektuplarla türlü hakaretler ve tehditlerde bulunan Çakıcı, tahliye olduktan sonra Bahçeli ve Erdoğan'a teşekkür etmişti.

Görüşmede 'Af' Konuşuldu

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı MHP Genel Merkezi'ne giderek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle görüştü. 1 saat süren görüşmede genel af konusunun masaya yatırıldığı belirtiliyor.

MHP'de seçim yatırımı olarak bir af tasarısının hazırlandığı öne sürülmüştü. Hazırlanacak ve yakında Meclis'e sunulacak olan tasarıyla devlete karşı işlenen suçların affedilmesi, kişilere karşı işlenen suçların ise af kapsamına alınmaması bekleniyor. 

Alaattin Çakıcı Halk TV'yi Hedef Aldı

Ziyaretine ilişkin Halk TV'nin haberine sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Alaattin Çakıcı, "Uzun zamandır rahatsızlıklarımdan dolayı gelemediğim için bugün sayın genel başkanıma ziyarette bulundum. Halk TV bu ziyaretimi provoke ederek; 'Çakıcı'nın Bahçeli'yi ziyaretinde genel af masaya yatırıldı' cümlesini dile getirerek haber yapmıştır. Bu haber ahlaki ve etik değildir. Politikayı politikacılar yapar. Bu benim işim değil. Sayın devlet başkanımızın, sayın genel başkanımın ve parlamentonun işidir. Muhalefetin basın organı olan Halk TV gelecekte bir af çıkacaksa onun önünü kapatmak için bu haberi yapmıştır" ifadelerini kullandı.

suç örgütü lideri organize alaattin çakıcı devlet bahçeli ziyaret etti gündem af tasarısı genel af düzenleme