Doğu Türkistan'da Suçsuz Yere Hapsedilen Eşinin Öldürülmesine Tepki Gösteren Uygur Türkü Kadın Çinli Polisler Tarafından Sorguya Çekildi, Uğradığı Şiddet Sonucu Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Doğu Türkistan'da, bir Uygur Türkü kadına, suçsuz yere hapsedilen kocasının cenazesi teslim edildi. Gözyaşları içinde Çinli polisleri suçlaması üzerine, kadın sorguya çekildi ve şiddet sonucu o da hayatını kaybetti.

Doğu Türkistan’da, bir Uygur Türkü kadına, suçsuz yere hapsedilen kocasının cenazesi teslim edildi. Gözyaşları içinde soykırımcı Çin polislerinin suçlaması üzerine, kadın sorguya çekildi ve şiddet sonucu o da hayatını kaybetti.

32 yaşındaki Memettursun İmin, internet sansürünü aşarak yabancı web sitelerini ziyaret ettiği bahanesiyle milyonlarca diğer mağdurlar gibi hapse atılmıştı. 

Yakında dört soykırımcı Çin askeri tarafından Memettursun’un cenazesi, eşi Nurimangül’e teslim edildi. Nurmangül’ün gözyaşlarına boğularak görevlileri “katiller” diye suçlaması üzerine o da sorgu için götürüldü. Sorgu sırasında 29 yaşındaki kadın sözde “kalp kriziyle” vefat etti.

Nurimangül’ün öldüğünü doğrulayan bir polis memuru, onun kalp krizinden değil, başka bir polis tarafından ölümcül bir darbe aldıktan sonra ölmüş olabileceğini öne sürdü.

Aynı Köyde 6 Kişinin Daha Cenazesinin Teslim Edildiği Öğrenildi

Aynı köyden 2017 yılından bu yana çeşitli bahanelerle suçsuz yere hapse atılan yüzlerce kişiden Tursun Abdukérim, Memet Emin gibi 6 kişinin daha cenazesinin evine teslim edildiği öğrenildi.

soykırımcı çin uygur türkleri Doğu Türkistan