Sudan'da Mahsur Kalan Türk Vatandaşlarına Tahliye Operasyonu

TAKİP ET

Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında çıkan ve 100'e yakın sivilin ölümüne neden olan çatışmalar nedeniyle Türkiye, bin 600'ü aşkın vatandaşını Etiyopya üzerinden ülkeye getirmek için harekete geçti.

Sudan’da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında çıkan ve 100’e yakın sivilin ölümüne neden olan çatışmalar nedeniyle Türkiye, bin 600’ü aşkın vatandaşını Etiyopya üzerinden ülkeye getirmek için harekete geçti.

Otobüslerle Etiyopya’ya götürüldüler

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Sudan’da bulunan Türk vatandaşları, Türkiye’nin Hartum Büyükelçiliği tarafından tahsis edilen otobüslerle karayoluyla Etiyopya’nın Gondar şehrine ulaştırıldı. Vatandaşların buradan havalimanına nakledildiği ve Addis Ababa’ya oradan da İstanbul’a uçakla getirileceği belirtildi.

İlk uçak Addis Ababa’ya hareket etti

Dışişleri kaynakları, vatandaşların Gondar’dan Addis Ababa’ya Etiyopya havayollarından kiralanan uçaklarla taşınacağını ve buradan da Addis Ababa-İstanbul güzergahı üzerinden Türkiye’ye getirileceğini bildirdi. Kaynaklar, 164 vatandaşın bulunduğu ilk uçağın Gondar’dan Addis Ababa’ya hareket ettiğini de duyurdu.

(ANKA)

sudan darbe türk vatandaşları tahliye operasyonu