Sudan'dan Tahliye Edilen 167 Türk İstanbul'a Geldi

TAKİP ET

Sudan'daki çatışmalar nedeniyle ülkeden tahliye edilen ve Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya sevk edilen 167 Türk vatandaşı, uçakla İstanbul'a getirildi.

Sudan'da Hızlı Destek Kuvvetleri ve ordu arasındaki çatışmalar nedeniyle mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesi başladı.

İstanbul-Hartum seferlerinin güvenlik nedeniyle durdurulmasının ardından Dışişleri Bakanlığı ve Hartum’daki Türk Büyükelçiliği’nin organizasyonuyla, Türk vatandaşlarının önce karayoluyla Etiyopya’ya sonra buradan da uçaklarla Türkiye’ye getirilmesi planlandı.

Hartum’da bir otelde pazar günü toplanan ve yerel saatle 18.00’de otobüslere bindirilen Türk vatandaşları buradan kafileler halinde hareket ederek 12 saatlik bir yolculuğun ardından Etiyopya sınırına getirildi. Sınırdaki pasaport işlemlerinin ardından Türkler, yine otobüslerle havalimanı bulanan Gondar şehrine taşındı. İlk kafilede yer alanlar, buradan Etiyopya Havayolları’na ait bir uçakla başkent Addis Ababa’ya sevk edildi.

Türk vatandaşları için Türk Hava Yolları(THY)’na ait  Boeing 777 tipi uçak İstanbul’dan havalandı. Addis Ababa Bole Uluslararası Havalimanı’nda bekleyen 167 kişiyi alan THY uçağı, TK3423 sefer sayılı uçuşla 01.10’da İstanbul Havalimanı’na indi.

Türk yolcuları Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle, İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA çalışanları çiçeklerle karşıladı. 

sudan sudan iç savaşı sudan çatışmaları sudandan tahliye edilen türkler