Sudan'daki Kabileler Arası Çatışmalarda Ölü Sayısı 50'ye Yükseldi

TAKİP ET

Sudan'ın Batı Darfur bölgesinde yer alan El Cuneyna kentinde kabileler arasında çıkan çatışmada can kaybı sayısı 50'ye, yaralı sayısı ise 132'ye ulaştı.

Sudan'ın El Cuneyna kentinde süren çatışmalarda ölü ve yaralı sayısı giderek artıyor. Kabileler arasında günlerdir süren çatışmalar hakkında açıklama yapan Batı Darfur Eyalet Doktorları Komitesi, hayatını kaybedenlerin sayısının 50'ye, yaralı sayısının ise 132'ye yükseldiğini bildirdi.

Dün Sudan Güvenlik ve Savunma Konseyi tarafından Darfur'da olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiği açıklanmış, Batı Darfur Valiliği, güvenlik güçleri durumu kontrol altına alana kadar halka tedbirli olmaları ve evlerinde kalmaları için çağrı yapmıştı.

Ağır silahlar ve roket güdümlü el bombalarının kullanıldığı iddia edilen çatışmalar sebebiyle BM insani yardımların önemli bir merkezi olan El Geneina’ya uçuşları durdurduğunu açıkladı.

Batı Darfur Doktorlar Komitesi de yaralıları taşıyan ambulansın saldırıya uğradığını ve 3 sağlık çalışanının yaralandığını duyurdu.

 

sudan kabile çatışma ölü yaralı en cuneyna