Süleyman Sazak MHP'den İstifa Etti

TAKİP ET

Şehit MHP'li Bakan Gün Sazak'ın oğlu Süleyman Sazak MHP'den istifa ettiğini açıkladı.

Şehit Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın oğlu Süleyman Sazak, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) istifa ettiğini açıkladı.

Sazak istifasını "TÜRK milliyetçisinin, yegane hassasiyeti bölücü terör mü? Dilimiz, töremiz, ahlakımız, estetiğimiz, ekonomimiz yok ediliyor, ne GAM. MHP üyeliğinden istifa ettim, saygılar" ifadeleriyle duyurdu. 1977 seçimleri sonrasında kurulan Milliyetçi Cephe hükümetinde Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak, Dev-Sol militanları tarafından şehit edilmişti. Sazak, gümrüklerde rüşveti ve yolsuzluğu bitiren bakan olarak tarihe geçti.

Rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele eden Sazak'ın şehadeti sonrasında göreve getirilen Tuncay Mataracı'nın karıştığı yolsuzluklar dönemin Milliyet Gazetesi Başyazarı Abdi İpekçi tarafından eleştirilmiş, menfur bir suikaste kurban giden gazeteci Uğur Mumcu da Gün Sazak yönetiminde Gümrük Bakanlığında rüşvet ve yolsuzluğun bittiğini yazmıştı.
  İYİ Parti'nin kuruluş sürecinde birçok isim MHP'den istifa etmişti. Gelişen süreçte MHP'nin AKP'nin her türlü politikasına destek vermesi, partinin birçok köklü isminin istifasını getirmeye devam ediyor. Sazak, daha önce MHP Genel Başkanlığına da aday olmuştu.

süleyman servet sazak mhp istifa etti gün sazak