Süleyman Soylu: AİHM'nin Aldığı Kararın Hiçbir Anlamı Yoktur

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Selahattin Demirtaş kararına tepki gösterdi.

Soylu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna yönelik verdiği hak ihlali kararına, "Demirtaş teröristtir. AİHM'in, hangi sebeple olursa olsun, aldığı karar boşlukta bir karardır, hiçbir anlamı yoktur" açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da İl Emniyet Müdürleri ile Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Çıplak arama iddialarına da tepki gösterirken, "Türk Polis Teşkilatı'na bu iddiaları atan ispatlamazsa, namussuzdur, şerefsizdir. "Çıplak arama" iftirasını atmak alçaklık ve namussuzluktur. Bunu Meclis kürsüsüne taşımak da kelimenin tam anlamıyla acizliktir" diye konuştu.

Çıplak arama iddialarını gündeme getiren HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında da konuşan Soylu, "Gergerlioğlu bir FETÖ'cü teröristtir. Üzerinde sadece milletvekili kılıfı var. FETÖ'nün sözleriyle bunu ifade etmektedir. Zihni bulanmış, aklı gitmiş. FETÖ teröristi olan... Açık söylüyorum. Ben buradan yargıya da çağrıda bulunuyorum. Hakikaten bu adam teröristtir, suç duyurusunda bulunduk defalarca. Gereği yerine getirilsin" dedi.

süleyman soylu içişleri bakanı içişleri bakanlığı yapılan açıklama ömer faruk gergerlioğlu avrupa insan hakları mahkemesi selahattin demirtaş bağlayıcılığı yok bağlayıcılığı var mı hdp akp hdp genel başkanı çıplak