Süleyman Soylu: Asayiş Olaylarının Yarısını Yabancılar Gerçekleştiriyor

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'deki asayiş olaylarının yarısını yabancı uyruklu vatandaşların gerçekleştirdiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Göç Kurulu Toplantısı'nda Türkiye'deki güvenlik sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıda konuşma yapan Soylu, ''Ülkemizdeki olayların yarısı kadar olanları yabancılar gerçekleştiriyor. Yarısı da kendi içlerinde. Ve bunların yarısı da küçük yaştaki evliliklerden kaynaklanıyor'' dedi.

AKP'nin vatandaşların tüm ısrarına rağmen ülke sınırları içerisine sokmakta ısrar ettiği yabancı uyruklu vatandaşların Türkiye'de güvenliği tehlikeye attığına işaret eden açıklamalar yapan Soylu, konuşmasının devamında, ''Manipülatif hareketleri dikkatle takip etmek, göçmenlerin uyum süreçlerini takip etmek ve hızlandırmak, gönüllü geri dönüşleri artırmak için ilave adımlar atmak yine önümüzdeki sürecin kodları arasında yer alacaktır. 

Kurallarımıza uymayan kim varsa yasalarımız onlar için de tıkır tıkır işlemelidir, geri göndermek lazım ve bu konudaki adımlarımızı da Türkiye'nin kamu düzeninin sağlanması adına dikkatle takip edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

süleyman soylu asayiş güvenlik sorunları yabancı uyruklu göç toplantısı