Süleyman Soylu: Ben Dünyanın En Kötü Adamıyım

TAKİP ET

Ekrem İmamoğlu'nun kurban bağışı toplamasına engel olan Süleyman Soylu, gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçen yıl yaptığı gibi bu yıl da kurban bağışında bulunmak istedi. İstanbul Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine bağış yapacak olan İmamoğlu'nun bağış talebi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından reddedildi. 

İmamoğlu, bağış talebinin reddedildiğini Twitter hesabından yayımladığı bir videoyla duyurdu. 132 bin kişiye yardım yapılabileceğini ancak bunun Soylu tarafından engellendiğini duyuran İmamoğlu, ''İhtiyaç sahibi 132 bin ailenin evine bir kilo kıyma girmesine gönlü razı olmayan, onların bayramda yüzünün gülmesini istemeyen bir kişi var; o da İçişleri Bakanı'' demişti.

Siyasete Alet Olmayın, Sizin İşiniz Fotoğraf Çekmek

İmamoğlu'nun videosunun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, ''Ben dünyanın en kötü adamıyım'' dedi. Gazetecilere işini öğretmeye kalkışan Soylu, ''Ne olursunuz siyasete alet olmayın ya… Sizden bir istirhamım var. Siyasete alet olmayın. Bir tek söyleyeceğim bu. Ne olursunuz? Siz basın mensuplarısınız bir siyasi parti mensubu değilsiniz, bir ideolojinin taraftarı değilsiniz. Kendinize ait yapmanız gereken en önemli şeylerden bir tanesi fotoğraf çekmek ve ortaya koymaktır. Anlatabildim mi?

Bana yönelik o kadar itham var ki… Ben dünyanın en kötü adamıyım'' şeklinde konuştu.

süleyman soylu ben dünyanın en kötü adamıyım imamoğlu ekrem kurban bağışı