Süleyman Soylu, Hukuk Öğrenmek İstiyor: Allah Nasip Ederse Hukuk Okuyacağım

TAKİP ET

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gelecek planını anlattı. Soylu, "Bundan sonra Allah nasip ederse bir fırsat bulursam hukuk okuyacağım. Hukuk fakültesine gireceğim ve hukuk okuyacağım." dedi.

Daha önce İçişleri Bakanı olmadan önce iç güvenlik meselelerine ilişkin makale okumamış olmakla övünen AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu kez de hukuk öğrenmek istediğini söyledi.

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iktidar yandaşı A Haber'de Melih Altınok'un sunduğu "Sebep Sonuç" programına konuk oldu. Canlı yayında gündeme ilişkin sorulara yanıt veren AKP'li Bakan Soylu, gelecek planını da anlattı.


"Hukuk Okumak İstiyorum"


HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in öldürülen PKK'lı terörist Volkan Bora ile fotoğraflarının ortaya çıkmasıyla ilgili konuşan Bakan Soylu, "Muhalefet gibi görmezden gelemeyiz, sırtımızı dönemeyiz. Muhalefet liderleri 'Bu fotoğraflar doğru değil' demedi. Türkiye içerisinde bir alanda görevlendirildiği şeceresi çıkar. Bunun adı örgüt üyesi ve teröristtir. Bundan sonra Allah nasip ederse bir fırsat bulursam hukuk okuyacağım. Hukuk fakültesine gireceğim ve hukuk okuyacağım. Neden okuyacağım; tartışmaları gördükçe insanların nasıl bu işi namuslu şekilde değerlendirenler var ama onlara da ne kadar itibar ediyorlar onu da bilmiyor. Bu meseleyi doğrudan uzaklaştıranlar var." diye konuştu.


"İBB Her Ay Gazetecilere Para Veriyor"


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bakanlıktan başlatılan "terörle iltisaklı çalışanlar" incelemesine ilişkin olarak konuşan AKP'li Soylu, yeni iddialarda bulundu. AKP'li İçişleri Bakanı Soylu, soruşturmanın arkasında durarak "İBB'nin bu personellerin geçmişini bilmeme ihtimali yok." görüşünü savundu.

AKP'li Bakan Soylu, İBB'nin her ay gazetecilere para verdiğini iddia ederek; "Terörle iltisak ve irtibat kamudan ihraç için yeterlidir." ifadelerini kullandı

Soylu'nun açıklamaları şöyle: 

"Bazı gazetecilere maaş vermek sizi haklı çıkarmaz. Bazı gazetecilere her 15 bin lira, bazı gazetecilere her ay 30 bin lira maaş bağlamak sizi haklı çıkarmaz. Teftiş CHP'li belediyelere özgü değil. İçişleri, birçok belediyede 2 bin 32 soruşturma yaptı. İBB'nin bu personellerin geçmişini bilmeme ihtimali yok."

"İBB'deki dosyalara el konulması söz konusu değildir."

"DİAYDER örgüt üyelerini İBB'de işe soktu. DİAYDER YPS/PKK'yla bağlantılı. PKK'nın şehir yapılanması YPS'ye karşı alarm durumundayız. 2021'de 183 terör eylemi engellendi."

süleyman soylu ibb istanbul büyükşehir belediyesi teftiş akp hukuk hukuk fakültesi