Süleyman Soylu, İddialara İlişkin Konuştu: Şaşkınım

TAKİP ET

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile herhangi bir ilişkisi açığa çıkarsa "idam dâhil her cezaya" razı olduğunu duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu ilişkinin açığa çıkmasının ardından "Şaşkınım" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Sedat Peker’in Hadi Özışık ile telefon görüşmesini yayımlamasının ardından meseleye ilişkin konuştu. Soylu, son videoları izlediğini ve büyük şok yaşadığını dile getirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın halasının oğlu Cengiz Er’in haber sitesine konuşan Soylu, Hadi Özışık ile Süleyman Özışık kardeşleri tanıdığını belirterek "Yıllardır birlikte teşrik-i mesaide bulunduğumuz arkadaşlar bunlar, şaşkınım" dedi.

"Kumpas"

Sedat Peker ile hayatında hiç tanışmadığını söyleyen İçişleri Bakanı, SuperHaber’e yaptığı açıklamada, kendisiyle gerçekleştirildiği öne sürülen "arabuluculuk" ziyaretinin hiç yaşanmadığını iddia etti. Soylu, hakkındaki iddialara ilişkin, "Süleyman Özışık ile en son geçen yıl haziran ayında görüştüm, yakın zamanda Süleyman Özışık ile temasımız olmadı" ifadelerini kullandı.

Kendisine bir kumpas kurulduğunu da öne süren Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yakından tanıdığımız arkadaşlar ismimizi kullanarak bir mafya lideri ile bana tuzak ve tezgah kurdular. Yarın sabah Hadi Özışık ile Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulunacağım."

"Keşke"

Soylu, "PKK ile terör örgütleri ve çeteler ile bu kadar mücadele veriyoruz, keşke başıma bir şey gelseydi de bugünleri görmeseydim" sözleriyle iddialardan sıyrılmaya çalıştı.

Canlı Yayın Sayılmaz mı?

Öte yandan Soylu, geçen yıl haziran ayından beri Süleyman Özışık ile görüşmediğini iddia etse de 23 Eylül 2020'deki bir canlı yayında Süleyman Özışık'la bir araya geldiği ortaya çıktı.

Süleyman Soylu İçişleri Bakanı Sedat Peker çete organize suç örgütü mafya Hadi Özışık Süleyman Özışık