Süleyman Soylu İle Görüşen Taliban'dan Türkiye'deki Afganlara 'Geri Dönün' Çağrısı

TAKİP ET

Taliban yetkilisi Türkiye'deki Afganlara seslenip Afganistan'a dönmelerini istedi.

Geçen hafta AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla görüşen şeriatçı terör örgütü Taliban'ın  Doha Siyasi Ofis Başkanı Shuheyl Shaheen görüşmeyi tv100'e anlattı.

Shaheen "Elimizde net bir rakam yok. Bu Afganlar Türkiye’ye yasal yollardan gelmedi. Bir çoğu yasadışı yollar kullandı, bir çoğunun pasaportu vizesi bile yoktu. Iran üzerinden Türkiye’ye geldiler bu yüzden elimizde herhangi bir rakam yok." dedi.

Shuheyl Shaheen, "Afganistan artık güvenli. İş olanakları var ülkeyi terk edip Türkiye gitmelerine gerek yok." ifadelerini kullandı.

Shaheen şu ifadeleri kullandı:

"Afgan göçmenler için bizim talebimiz Afganistan içinde imkanlar sağlanıyor, yatırımlar yapılıyor ve iş olanakları oluşturuluyor, Afganistan artık güvenli. İş olanakları var ülkeyi terk edip Türkiye gitmelerine gerek yok.  aynı zamanda bazı Afganlar hali hazırda Türkiye’deler onların Afganistan’da iş olanakları hazırlandı.

Görüyorsunuz ki Afganistan’da olmaları onların başka ülkelere özellikle Avrupa ülkelerine gitmeye çalışırken hayatlarını tehlikeye atmalarından, birçok Afgan’ın okyanuslarda hayatlarını kaybetmelerinden ve ‘Afgan isyancı’ olmalarından daha iyi. Türk heyetinden Afganistan’daki yatırımlarını genişletmelerini istedik. Eğitim alanında ve Afganistan’ın farklı sektörlerinde yatırıma davet ettik. Özellikle tarım, madencilik ve güç üretimi ve benzeri sektörlerde Türk girişimcileri taleplerimizi ilettik."

 

taliban Afgan Afganlar süleyman soylu türkiyedeki afganlar afganistan