Süleyman Soylu'nun Kuzenini Kumarhanede Yakalan Emniyet Amirinin Başına Gelmeyen Kalmadı

TAKİP ET

Soylu'nun kuzenini kumarhanede yakalayan Asayiş Şube Amiri önce sürüldü ardından da başka bir dosyaya eklenerek 21 ay cezaevinde yatırıldı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre Sarıyer Asayiş Büro Amiri S.M.K., 3 polisle birlikte Maslak 1453 projesinde gizlice VIP kumarhaneye dönüştürülen bir daireye baskın düzenledi. 19 Mart 2021 tarihindeki baskında birçok tanınan ismin de yer aldığı toplam 44 kişi masalardaki paraları da alarak kaçmaya çalıştı. Asayiş Büro Amiri S.M.K.’nin de aralarında yer aldığı toplam 4 polis 44 kişiyi kontrol altına almaya, kaçmak isteyenleri engellemeye çalıştı.

Yakalananlardan biri de dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni 18 Temmuz 2022’de öldürülen Sefa Dönmez’di. İddialara göre Dönmez, Soylu’nun koruma müdürünü aradı. Telefonu kapattıktan sonra da S.M.K.’yi ve diğer polisleri azarlamaya başladı.

İddiaya göre kumarhanede Soylu’nun kuzeni Sefa Dönmez’in dışında Adana 1954 FK Başkan Yardımcısı Asaf Avcı, Trabzon Platformu Başkanı olan Ahmet Köksal Öztürk ile birçok iş insanı da vardı.

S.M.K., baskından 10 gün sonra rütbesi düşürülerek Eyüpsultan ilçesine grup amiri olarak sürüldü. 3 ay sonra ise İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nın düzenlediği operasyon ile gözaltına alındı.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu ve yönettiği” iddiasıyla tutuklanan 21 ay cezaevinde tutulduktan sonra 3 Mart 2023 tarihinde serbest bırakıldı. Bu süreçte polislikten de ihraç edildi.

 

süleyman soylu sefa dönmez emniyet amiri smk kumarhane kumarhane baskını