''Süleyman Soylu, SBK'nın Uçağını Taksi Gibi Kullandı'' İddiası

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun seçim dönemlerinde Sezgin Baran Korkmaz'a ait uçağı kullandığı iddia edildi.

Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu'nun haberine göre kara para aklamadan aranan ve Avusturya'da yakalanan Sezgin Baran Korkmaz iddialara göre her uçusu 15 bin Avro olan uçağı uzun süreliğine kiraladı. Uçuk fiyatına rağmen uçağı taksi gibi kullandığı söylenilen Korkmaz, kuyruk numarası TC-YYA olan Bombardier tipi uçakta bürokratları ve siyasetçileri ağırladı. 

Kas ve iskelet sistemini yormayacak teknoloji ile donatılmış koltukların bulunduğu uçağın misafir odası, banyosu, barı ve mutfağı olduğu bilinirken, uçağın değerinin 54 milyon dolar olduğu da öğrenildi. 

Soylu, Uçağı Taksisi Olarak Kullandı

Bürokratların ve siyasilerin de kullandığı söylenilen uçağın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından da kullanıldığı iddia edildi.

İddialara göre Soylu, bu uçağı seçim döneminde sık sık kullandı. Uçağın özel VIP uçaklarına ayrılan alanda gözlerden uzakta bekletildiği de öne sürüldü.

Kuyruk numarası sayesinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde (SHGM) kayıtlı verilere ulaşabildiğini açıklayan Mollaveisoğlu, SHGM’de kayıt altında olan listede Bakan Soylu'nun adının da olduğunu belirtti.

 

 

süleyman soylu sezgin baran korkmaz uçak kiralama taksi