Süleyman Soylu, Sedat Peker Hakkındaki İddialarını Açıklamak Üzere Meclis Başkanı Şentop ile Görüştü

TAKİP ET

Her ay Sedat Peker'den 10 bin dolar alan bir siyasetçi olduğunu açıklayan Süleyman Soylu, kendisinden resmi yazı ile bilgi isteyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile görüştü.

Sedat Peker'ın iddialarına yanıt vermek için çıktığı ancak hiçbir soruyu yanıtlamadığı programda “Sedat Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ortaya attığı iddianın hedefinde kim olduğunu açıklamamış yalnızca 'böyle biri var' demişti.

Soylu'nun açıklamaları sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bu kara gölgeyi kaldırmak zorundadır. Şentop bu 10 bin dolar konusuna sessiz kalamaz. Sessiz kalıyorsa 'Acaba o da mı alıyor' diye sorulur" demişti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da "Kılıçdaroğlu beni hedef alan iftirada bulundu. Bunu açıklayacak kişi ben değilim muhatabıdır" diyerek Soylu'ya 10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklaması için mektup yazmıştı. Şentop mektubunda, “Hukuki sürecin başlatılabilmesi için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığı’na gönderilmesi” ifadelerini kullanmıştı. 

Bir Buçuk Saat Bir Arada Kaldılar 

Soylu, TBMM Başkanı Şentop'un makamına gitti. Bir buçuk saat süren görüşmenin ardından aracına yönelen Soylu, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. 

 

sedat peker süleyman soylu mustafa şentop görüşme tbmm başkan