Süleyman Soylu: Tekrar Söylüyorum; Okul Önünde Uyuşturucu Satanı Görürse, Polisimiz Ayaklarını Kırsın

TAKİP ET

AKP'li Bakan Soylu, "Terörle mücadeleyi nasıl yapmışsak uyuşturucu ile mücadelede de 2023 yılında uyuşturucunun kökünü kurutacağız. Tekrar söylüyorum; okul önünde uyuşturucu satanı görürse, polisimiz ayaklarını kırsın' dedi.

İzmir’e gelen AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kınık Belediyesi tarafından ilçede düzenlenen Türkiye Yüzyılında Muhtarlık Kurumunu Güçlendirme Çalıştayı’na katıldı.

Kınık Öğretmenevinde düzenlenen çalıştayda konuşan AKP'li Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

“Biz ‘Terör örgütlerini inlerinde bitireceğiz’ dediğimizde inanmadılar. Şimdi Amanoslar tertemiz. Cudi Dağı’nı temizledik. Bölgede 6 bin 500 kalori kömür var. Yıllarca bizi bunlardan mahrum bıraktılar. Şimdi Türkiye kendi arabasını yapıyor, kendi gazını çıkarıyor diye çıldırıyorlar. Mart ayının sonundan sonra daha da çıldıracaklar. Bir tane değil bin tane derdi de olsa Türkiye’nin önüne geçemeyecekler. Türkiye’de 105 civarında terör kaldı. Kahramanlarımız 6’sını geçenlerde etkisiz hale getirdiler. 29 Ekim 2023 tarihinde, Türkiye yüzyılına adım atmaya başladığımız ilk günde bu ülkenin dağlarında PKK’lı bir tek terörist kalmayacak. Sadece ocak ayında 120 barınak ve sığınağı tarumar ettik. Bambaşka bir noktaya geldik. Terörle mücadeleyi nasıl yapmışsak uyuşturucu ile mücadelede de 2023 yılında uyuşturucunun kökünü kurutacağız. Tekrar söylüyorum; okul önünde uyuşturucu satanı görürse, polisimiz ayaklarını kırsın.

Sabah 06.00’da bin 472 kahraman polisimiz ve jandarmamızla İzmir’de bir uyuşturucu operasyonu yaptık. 225 uyuşturucu satıcısını ve imal ve ticaretini yapanları yakalayıp adalete teslim etmek üzere gönderdik. Amerika ve Avrupa uyuşturucuya teslim olmuştur. Amerika’da yılda 110 bin kişi uyuşturucudan ölüyor. Milyonda 324. Avrupa’da milyonda 29, Almanya’da milyonda 29.6, Norveç’te milyonda 86, bizde milyonda 4,5. Bu mücadeleyi yapıyoruz. Avrupa eroine bedava şırınga vermeye başladı. Hollanda’da herkes yolda esrar içiyor. Amerika’da uyuşturucu kasabaları açmış. Biz etrafımızdaki ateş çemberi coğrafyaya rağmen bunu yapıyoruz. Biz iflahlarını kestik. Eroinin, bonzainin rotası değişti. 81 vilayetimizi riske göre ölçüyoruz. İlçeleri ölçüyoruz. 62 vilayette kanalizasyonda atık alıyoruz, ne kullanılıyor, ne kadar kullanılıyor bakıyoruz. Her yakaladığımıza anket yapıyoruz. Dünyada böyle bir şey söz konusu değil. Adım adım takip ediyoruzç

5 aydır takip ediliyor. Bu İzmir’de ilk yapacağımız operasyon değil. Geçen yıl 2 bin uyuşturucu satıcısını ve imalatçısını tutuklattık. İzmir’e söylüyorum; bu yıl enselerinde olacağız, kökünü kurutana kadar devam edeceğiz. 100 kere gelmem gerekirse 100 kere geleceğim. İpin ucunu yakaladık. Bu işi nasıl bitireceğimizi, arzla mücadeleyi, taleple mücadeleyi, rehabilitasyon ve sağlığın nasıl yapılacağını çalışıyoruz. Rakamlar ilk kez yukarıdan aşağı düşmeye başladı. Kullanıcı rakamları, satışa ulaşan rakamlarda ilk kez çok büyük kırılmalar yaşanıyor. 124 bin metruk binanın 90 binini yıktık, 14 binini rehabilite ettik. Geri kalanlarını da ya yıkacağız ya da rehabilite edeceğiz. Metruk binada kullanılan uyuşturucu oranı yüzde 20’lere geldi. Geçen yıldan duran arabalara operasyon yapmaya başladık. Burada muhtarlarımız da bize büyük destek olmaktadır. Elbirliği ile bu musibetten kurtulmak için büyük çaba içerisindeyiz.”

süleyman soylu uyuşturucu polis ayaklarını kırsın