Süleyman Soylu: Türkiye Afet Yönetiminde Çağ Atladı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin AFAD Başkanlığı eliyle ortaya koyduğu yeni yapılanmayla afet yönetiminde çağ atladığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD’da düzenlenen ‘AFAD, İl Özel İdare ve İl Özel İdaresi Şirketleri Toplu İş Sözleşme İmza Töreni’ne katıldı. Törende konuşma yapan Soylu, Türkiye'nin  afet yönetiminde çağ atladığını belirterek, ''Afet olmadan geçen her gün bizim için hazırlık fırsatıdır. Bu fırsatın yarın elimizde olamayabileceği de aşikardır. Türkiye özellikle afet yönetiminde, AFAD Başkanlığı eliyle ortaya koyduğu yeni yapılanmayla açık şekilde ifade etmem gerekir ki çağ atlamıştır. Özellikle 1999’dan sonra başlanılan afet konusunu modern bir yönetim anlayışıyla, modern bir kurumla devletim tüm imkanlarını etkili şekilde koordine ederek bilimsel gerçeklere ve gelişmiş dünyanın ulaştığı bir kapasiteyle öncesi ve sonrasıyla yönetebilmektir'' dedi.

Ağustos ayında Kastamonu, Sinop ve Bartın bölgelerinde meydana gelen selin ihmaller sebebiyle bir faciaya dönüştüğünü gözden kaçıran Soylu, ''En son Kastamonu, Sinop ve Bartın afetinde sadece jandarmamızın, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Kara Kuvvetlerimizin, Sahil Güvenliğimizin ve polisimizin 22 helikopteri çatılardan arama kurtarma yaptılar. Bütün dalgıç timleri suyun içerisinde insan kurtardılar. 6-7 metre yükselen ve evlerin içerisinde giren topraklardan insanları çekip aldılar. Türkiye her tarafından gelen 10 binin üzerindeki insanlar büyük bir mücadele ve koordinasyon içerisinde bu işi sağladı'' ifadelerini kullandı.

 

süleyman soylu afad afet yönetimi çağ atladı