Süleyman Soylu'ya Yakınlığıyla Bilinen Suç Örgütü Lideri Ayhan Bora Kaplan Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakınlığı ile bilinen 'Kaplan' çetesinin lideri Ayhan Bora Kaplan ve ekibi, Esenboğa Havalimanı'nda yurtdışına kaçmak üzereyken yakalanarak gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda AKP'li Süleyman Soylu’ya yakınlığı ile tanınan Ayhan Bora Kaplan ve ekibi gözaltına alındı.

T24'ün haberine göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü, bir şikayet üzerine “işkence” iddiasıyla eski AKP'li İçişleri Bakanı ve İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’ya yakınlığı ile gündeme gelen Ayhan Bora Kaplan ve ekibi hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında Kaplan ve beraberindeki koruması U.P, Esenboğa Havalimanı girişinde yakalandı. Kaplan’ın bulunduğu araçta yapılan aramada 50 bin Euro, 800 dolar ve 10 bin 300 TL nakit para ile 2 adet ruhsatlı tabanca ele geçirildi.

Kardeşi Firar, Avukatı Gözaltında

Operasyon kapsamında Kaplan’ın ekibi A.K ve O.S de şehir dışına çıkmak üzereyken Polatlı çıkışında gözaltına alındı. Kaplan’ın avukatı G.Ü’nün de gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenilirken, kardeşi Muhammet Kaplan ve B.K isimli kişinin ise firari durumda olduğu ifade edildi.

Soruşturma kapsamında Kaplan’ın ofisinde yapılan aramada da kasa içerisinde bin 150 gr altın, 31 bin 650 Euro, 16 bin dolar ve 33 bin 310 TL bulundu.

Sibel Can'ın Sahne Aldığı Düğünde Görüntülendi

Kaplan, geçen hafta Sibel Can’ın sahne aldığı, oğlunun sünnet düğününde halay çekerken görüntülenmişti. 

ayhan bora kaplan süleyman soylu kaplan çetesi gözaltına alındı