Süleyman Soylu Yine Bir Gazeteciyi Hedef Aldı! "Cumhuriyet Gazetesinde Yazan Berduş..."

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Soylu'ya kendi sözlerini hatırlatan Cumhuriyet yazarı Terkoğlu, Soylu'nun hedefi oldu. Soylu, Terkoğlu için "Cumhuriyet gazetesinde yazan berduş" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görevden uzaklaştırılan kaymakamlara dair açıklamalarda bulundu. Soylu, alışıldık şekilde yine bir gazeteciye hakaret etti. Bu kez Cumhuriyet gazetesinden Barış Terkoğlu'nu hedef alan Soylu, Terkoğlu için "berduş" ifadesini kullandı.

Soylu'nun Terkoğlu'na hakaret ettiği açıklamanın ilgili bölümü şöyle:

"İçişleri Bakanlığına geldiğim gün şöyle bir rakam vardı elimde, 21 bin 500 civarında emniyet müdürü var, 14 bini ihraç. Yani 3'te 2'si ihraç. Bu rakamları niçin verdim? Bugün Cumhuriyet gazetesinde yazan; bana bazen kızıyorlar bunu muhatap alma diye. Yalanı muhatap almazsanız hata edersiniz. Diyor ki, İçişleri Bakanlığı'nın - orada bir berduş - yüzde 3,5 ancak şey yapıldı... O berduşa sesleniyorum. Ben senin gibi birinin adamı değilim, milletin adamıyım. Kimlerle iş tuttuğunuz da belli, kime uşaklık yaptığınız da belli."

Gazeteci Terkoğlu Ne Yazmıştı

Barış Terkoğlu, Cumhuriyet'teki köşesinde "‘Ben ihanet ediyorumdur’ diyen Bakan" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazısında Soylu'nun “Bir tek FETÖ’cüyü göreve getirmişsem, bir tek FETÖ’cü göreve geldiyse ve bu söylenmiyorsa bu, ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorumdur” şeklindeki açıklamalarını hatırlatan Terkoğlu, akıllardaki şu soruları dile getirmişti:

"43 kaymakam ve vali yardımcısının açığa alındığının haberini okuduk. Sayının 400’e kadar çıkacağını öğrendik. Hâlâ nasıl olabiliyor diye konuşuyorduk. Çiçeği burnunda kaymakamların atama kararnamelerinde “Getirmişsem ihanet ediyorumdur” diyen Soylu’nun imzası vardı.

Sahi nasıl oluyor? Soylu aralıklar ile açıklıyor, elinde ByLock listeleri var. Biliyoruz, Bank Asya listeleri de elinde. En küçük memur atanırken istihbarat raporu alınıyor da koskoca kaymakamlar atanırken devletin eli kolu bağlanıyor mu?"

süleyman soylu barış terkoğlu cumhuriyet içişleri bakanı fetö