Süleyman Soylu'nun Sezgin Baran Korkmaz'a "Biz Seni Çakıcı'nın Elinden Almadık mı" Dediği İddiası

TAKİP ET

Barış Terkoğlu, Cumhuriyet'teki köşesinde Süleyman Soylu ve Sezgin Baran Korkmaz hakkında dikkat çekici iddialar içeren bir yazı kaleme aldı.

Sedat Peker'in son videosunda Sezgin Baran Korkmaz'ın bir iş insanıyla arasındaki alacak-verecek meselesine Süleyman Soylu'nun müdahale ettiğini iddia ettiğini hatırlatan Barış Terkoğlu, (Peker'in) "iddiasına göre, 5 Aralık 2020’de, SBK (Sezgin Baran Korkmaz), bakanlığa çağrılmıştı. Bakan Soylu, SBK’nin 45 milyon dolarlık alacağından vazgeçmesini istemişti. Peker’in iddiasına göre, bakanlıkta SBK’ye, kendisi hakkındaki tahkikat haberi verildi. Yurtdışına çıkması istendi. Bunun yanı sıra Peker, SBK’nin Paramount Oteli’nde yargının, bürokrasinin ve medyanın kritik isimlerinin hiçbir ücret ödemeden tatil yaptığını da söyledi" dedi.

Bu iddiaların "uçan kuşlar" tarafından dahi konuşulduğunu, bu yüzden şaşırtıcı gelmediğini belirten Terkoğlu, meseleye vakıf kritik bir ismi aradığında kendisine “İçişleri Bakanlığı’na bir kez değil aynı gün iki kez gitti. Telefonla çağrıldı. İlk gidişinde elindeki senedi şimdilik icraya koymaması istendi. O da tamam dedi. Bakanlıktan çıktı. Derken kısa süre sonra telefon geldi. Tekrar bakanlığa çağrıldı. Gittiğinde ‘devlet meselesi, bu parayı hiç alma’ denildi” dediğini aktarıyor. Terkoğlu aradığında aynı hikayeyi anlattığını belirten ikinci bir kaynağının ise kendisine, “İçişleri Bakanı görüşmede SBK’ye ‘Biz seni Çakıcı’nın elinden almadık mı’ dedi. Gerçekten de Kervansaray Otelleri’nin satışı sırasında SBK’ye karşı Alaattin Çakıcı devreye girmişti. Çakıcı, SBK’yi görüşmeye çağırmıştı. Ancak Çakıcı’nın adamlarının telefonları o sırada polis tarafından dinleniyordu. Hem bu görüşme hem de SBK’nin ofisinin basılması bu sayede önlendi. Arkasında devlet desteği olduğunu düşünen SBK, Çakıcı’ya meydan okuyabildi” dediğini aktardı.

Kaynaklarının Peker'in iddialarını doğruladığını belirten Terkoğlu, "Devletin, hukuk kılıcını herkese karşı eşit kullanmak yerine mafya, işadamları, yargı, siyaset arasında düzenleyici olmayı seçtiği bu yol, aslında devleti de çökertiyor. İşin ilginç yanı, İçişleri Bakanlığı’ndaki o görüşmede SBK’ye, “Bu bir devlet kararı” deniliyor. Haliyle devlet ile mafya arasındaki çizgi iyice belirsizleşiyor" ifadelerini kullandı.

 

Süleyman Soylu'nun Sezgin Baran Korkmaz'a "Biz Seni Çakıcı'nın Elinden Almadık mı" Dediği İddiası