Süleyman Soylu'nun Şirketi Engin Sigorta'nın Geliri 7 Yılda 6 Kat Arttı

TAKİP ET

Süleyman Soylu'nun kurucusu olduğu Engin Sigorta'nın komisyon geliri 7 yılda 6 kat arttı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kurucusu olduğu Engin Sigorta, suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları sonrası açıklama yaptı. Açıklamada, Engin Sigorta'nın 'Bazı büyük holdinglerle ve THY ile iş yaptığı' iddiaları yalanlanırken bu iddiaları ortaya atanlardan şikayetçi olunacağı bildirildi.

İddialar Gerçeği Yansıtmıyor

Engin Sigorta tarafından yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde, kurucumuz Sayın Süleyman Soylu üzerinden şirketimizle ilgili olarak gündeme getirilen 'Bazı büyük holdinglerle ve Türk Hava Yolları ile iş yaptığı' iddialarına ilişkin cevaplarımızı, Türkiye'deki 15 bin 800 sigorta acentesi içinde orta ölçekli bir acente olarak bu iddiaların hem gerçek dışı hem de mesleki kurallar açısından tutarsız ve mesnetsiz olduğunu ifade eden bir açıklamayı, kamuoyu ile paylaşmıştık.  

Bu açıklamaya rağmen, 1996 yılından bu yana Gaziosmanpaşa'da faaliyet gösteren acentemizin, birtakım gündemlerin içine ısrarla çekilmek istendiğini, temelsiz ve hiçbir sağlıklı veriye dayanmayan birtakım iftiraların tekrar gündeme getirildiğini, üzülerek görmekteyiz.  

Bu itibarla, geçtiğimiz günlerde bir basın yayın kuruluşu tarafından şirket kârlılığımız hakkında ortaya atılan ve ana muhalefet partisi Grup Başkan Vekili tarafından da gelişigüzel dile getirilen 'Süleyman Soylu AK Parti'ye girdiğinden beri 57 kat büyüdü' şeklindeki temelsiz iddiaya da belgeler ve doğru hesaplamalarla cevap vermek zarureti doğmuştur. Sigorta acentelerinin, ana şirket adına düzenledikleri poliçelerden elde ettikleri komisyon gelirleri haricinde herhangi bir gelirleri yoktur" ifadelerine yer verildi.

Komisyon Gelirinde 7 Yılda Yüzde 479,78 Artış 

Engin Sigorta'nın 2013’ten 2020’ye kadar paylaştığı verilerde şirketin komisyon gelirinin 7 yılda yüzde 479.78 arttığı görüldü. 

2013’te 1 milyon 14 bin 203 TL 66 kuruş olan komisyon geliri, 7 yılda 5 milyon 879 bin 406 TL 61 kuruşa ulaştı. 

süleyman soylu kurucu engin sigorta komisyon geliri