Süleymancıların Yurdunda Çocuklara Şiddet: Aileler Yurdu Savundu

TAKİP ET

Süleymancıların yurdunda çocuklara şiddet görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından ailelerden açıklama geldi.

İstanbul Esenler'de Süleymancılara ait bir yurtta Aykut Ersöz adlı görevlinin çocuklara işkence uyguladığı anların görüntüleri ortaya çıkmış, görüntüler sosyal medyada tepki toplamıştı. 

Esenler'de Süleymancılara Ait Yurtta Çocuklara İşkence Yapıldı


İstanbul Valiliği, çocuklara şiddet uygulayan şahsın gözaltına alındığını ve soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Süleymancıların Yurdunda Çocuklara İşkence Eden Görevli Gözaltına Alındı

 

"Gönlümce Gönderiyorum"

Çocuğu 3 yıldır yurtta kalan baba Özcan Yılmaz DHA'dan Rojda Altıntaş'a yaptığı açıklamada "Bizim çocuklarımız kendi gönül rızasıyla geliyor. Ben de çocuklarım ilim eğitimleri alsınlar diye, gönlümce gönderiyorum. Hocaların da çoğunu tanıyorum" dedi.

"Biz Memnunnuz"

Olanlara şaşırdığını belirten Yılmaz, "Kimse çocuğunun dövülmesini istemez. Çocuklarımın burada eğitim alması için buraya 4 bin lira ödüyorum, biz memnunuz. Evim buraya çok yakın o yüzden burayı tercih ettim, çocuğumdan her dakika haber alıyorum" diye konuştu.

"Bütün Kuruma Mâl Etmenin Anlamı Yok"

Bir başka baba Fazıl Helvacı ise yasal süreci bekleyeceklerini belirterek "Yetkili öğretmen her kimse onun emniyette ve karakoldaki ifadesinden sonra tutuklanıp tutuklanmayacağını bekleyeceğiz. Burada yurt yönetimi tamamen suçlu bulunursa ve bizim çocuklarımıza da böyle bir şey yapılmışsa çocuğumuzu burada tutmayacağız. Ancak bir kişi bir anlık şiddet ile bunu yaptıysa bunu bütün kuruma mal etmenin anlamı yok" ifadelerini kullandı.

süleymancılarn yurdunda çocuklara şiddet aileler yurdu savundu