Sultanahmet Meydanı'ndaki Yılanlı Sütun'a 'Sur AŞ 2007' Yazısının Kazıldığı Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Sultanahmet Meydanı'ndaki Hipodrom'dan kalan Yılanlı Sütun'un üzerine, 2007 yılındaki restorasyon çalışmaları esnasında 'Sur AŞ 2007' yazısının kazındığı anlaşıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, “Ne desem boş!” diye sitem ederek başlaığı açıklamada 2007 senesinde AKP'li Belediye Başkanı Kadir Topbaşı'ın döneminde İBB müteahhidinin anıta kendi adını kazıdığını söyledi.

Mahir Polat, “Ne desem boş. 2501 yıl önce 31 Sparta şehir devleti düşmanı Perslilerin kılıç ve kalkanlarını eritip üstüne de isimleri kazıtarak Burmalı Sütun’u yaptılar. 2007 yılında dönemin İBB müteahhidi de herhalde buna imrenip anıta kendi adını kazımış.” dedi.
 

Yılanlı Sütun


Yılanlı Sütun, Sultanahmet Meydanı'nda Hipodrom’dan kalan, birbirine dolaşmış üç piton yılanının tasvir edildiği bronzdan yapılmış bir Antik Yunan anıtına verilen addır.
Yılanlı Sütun'a ait yılan kafalarından ikisi kayıp, üçüncüsü ise İstanbul Arkeoloji Müzelerinde sergilenmektedir.

İstanbul’un Klasik döneminden günümüze kadar ulaşmış en eski büyük boyutlu anıtlarından biri olma özelliğine sahiptir. Anıt, M.Ö. 479 yılında Pers ordusu karşısında birleşen Yunan kent devletlerinin kazandığı zafer anısına yapılmıştır. İlk önce Delphi’deki Apollo mabedine dikilmiştir. Daha sonra 324 yılında İmparator Konstantin tarafından İstanbul’a getirilmiştir.

sultanahmet akp kadip topbaş akpli ak parti ak partili sur aş sur sur yapı ibbde bir ilk daha ibbde usulsüzlük ibb arkeoloji arkeofili arkeolog