Sultangazi'de Ağızlıksız Gezdirilen Pitbull Sokak Kedisini Parçaladı

TAKİP ET

Yine bilinçsiz bir vatandaş, yine pitbull vahşeti... Vatandaşın sahiplenilmesi yasak olan köpeği bir de ağızlıksız bir şekilde gezdirmesi kanlı olaya zemin hazırladı. Sultangazi'de bir sokak kedisi, pitbull tarafından parçalanarak can verdi.

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde sokağa çıkma yasağına rağmen köpeğini gezdirmek adına dışarıya çıkan bir vatandaş, vahşete neden oldu.

Hayvanların Korunması Kanunu'nun 12. Maddesi uyarınca sahiplenilmesi ve satılması yasak olan pitbull cinsindeki köpeğini gezdiren vatandaş, üstüne bir de hayvana ağızlık da takmayınca gerçekleşecek vahşete adeta davetiye çıkarmış oldu.

50. Yıl Mahallesi'ndeki olay, pitbull cinsi köpeğin bir sokak kedisine saldırmasıyla gerçekleşti. Bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayan sokak kedisi, parçalanarak yol ortasında can verdi. Çevredeki vatandaşlar, köpek sahibine tepki göstermesine rağmen kediyi tehlikeli köpeğin pençesinden kurtarmak mümkün olmadı.

Olaya tanık olan bir vatandaş yaşananları anbean cep telefonu kamerasıyla kayıt altına aldı ancak yayın politikamız çerçevesinde bu görüntüleri yayımlamamayı tercih ediyoruz.

pitbull dehşeti sokak kedisi sultangazi ağızlıksız sahiplenilmesi yasak tehlikeli ırk yasak ırk