Sungurlu Belediye Başkanı Hakkında "Zimmetine Para Geçirdi" İddiası

TAKİP ET

Çorum'a bağlı Sungurlu ilçesinin hâlihazırda Belediye Başkanı olan İYİ Partili Abdulkadir Şahiner hakkında, Ticaret ve Sanayi Odasında başkanlık yaptığı dönemde kasada oluşan 167 bin liralık açık yüzünden dava açıldı.

Gazete Duvar'dan Elvan Yılmaz'ın haberine göre Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçilmesinin ardından müfettişlerin geçmişe dönük yaptıkları incelemelerde, muhasebe kayıtlarına göre kasada 167 bin lira açık bulunduğu ve zimmetin oluştuğu tespit edildi.

Müfettişlerin hazırladığı raporla dönemin TSO Başkanı Abdulkadir Şahiner ve Genel Sekreter Mehmet Fenercioğlu hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Şahiner ve Fenercioğlu hakkında "zimmet" suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Kaçak Binası da Yıkılmıştı

Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner'in adı daha önce de yaptırdığı kaçak bina sebebiyle gündeme gelmişti. Ardından Şahiner'in binası yıkılmıştı. Şahiner’in devlet arazisi yakınlarında kendisine ait bir arazisi olmasına rağmen hazine arazisine havuzlu bir bina inşa ettirmesi, bölge halkının da tepkisini çekmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çorum Valiliği, yapılan şikayetler üzerine harekete geçmiş ve böylece yapılan incelemeler sonucunda kaçak olduğu tespit edilen bina yıkılmıştı. Şahiner'in kaçak binayı, oğlu Oğuzhan Şahiner'in oturması için yaptığı ileri sürülmüştü.

İYİ Parti Abdulkadir Şahiner Sungurlu Belediyesi Sungurlu Belediye Başkanı Çorum Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası zimmetine para geçirdi zimmet suçu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaçak yapı Oğuzhan Şahiner TSO Meh