Süper Kahraman Araştırması: Ülkelerdeki Popüler Süper Kahramanlar Belirlendi

TAKİP ET

Süper kahraman evlerine yönelik yapılan araştırmada ülke ülke popüler süper kahramanlar belirlendi.

Game.co.uk tarafından Google arama verileri analiz edilerek en popüler süper kahraman evrenleri, süper kahramanları ve kötü karakterleri açıklandı. Araştırmada, Marvel'ın arama trafiği açısından DC'den daha popüler olduğu gözlemlendi.

60'tan fazla ülkeden elde edilen verilere göre, Marvel'ın 51 ülkede en çok aranan evren olduğu ortaya kondu. Marvel hayranlığında başı çeken ilk 5 ülke ABD, Hindistan, Brezilya, Birleşik Krallık ve Fransa oldu. DC evrenini en çok aratan ülkeler ise Güney Kore, ABD, Hindistan, Brezilya ve Türkiye şeklinde sıralandı.

Öte yandan, en popüler süper kahraman Örümcek Adam olarak belirlendi. Marvel'ın sevilen karakteri 57 ülkenin arama trafiğinde ilk sırada yer aldı. Wonder Women ikinci sırayı alırken, Wonder Women'ı sırasıyla Batman, Iron Man, Superman, Captain America, Aquaman, Hulk, Wanda Maximoff ve Groot takip etti.

Groot karakteri ile ilgili dikkat çeken bir detay ise sadece Türkiye'de en popüler süper kahraman olması oldu.

En popüler süper kotü karakter, 66 ülkede ilk sırayı alan Thanos oldu. Thanos'u sırasıyla Joker, Venom, Emplate, Ultron, Catwoman ve Daken takip etti. Türkiye'de de en çok arama yapılan süper kötü karakter Thanos oldu.

 

süper kahraman evrenleri marvel dc arama trafiği google verileri ülke ülke ülkelerde türkiye groot kötü karakterler en popüler popüler araştırma örümcek adam