Süpürge Kutusu ve Yedek Lastikten Paha Biçilemez Tarihi Eser Çıktı

TAKİP ET

Denizli'de yasadışı yollarla ele geçirdikleri tarihi eserleri satmak isteyen şahısların, paha biçilemez eserleri süpürge makinesine ait bir kutu ve yedek lastiğin içine sakladıkları belirlendi

Antalya'da 3 şüpheli yasadışı yollarla ele geçirdikleri çok sayıda tarihi eseri, Denizli'ye getirdiği öğrenildi. Kentte tarihi eserleri satmak için müşteri arayan şüphelilerin bilgisini alan Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şahısların aracına operasyon düzenledi.

Ekipler, araç içerisinde yaptıkları aramalarda tarihi eserlerin saklandığı noktaları tespit etti. Paha biçilemez eserlerin saklandıkları yerler görenleri hayrete düşürdü.

Tarihi eserlerin bir kısmı aracın yedek lastiğinin bulunduğu bölmeye gizlenmiş halde bulunurken tarihi eser niteliğindeki vazonun içerisinde konulan sikkeler ise bir süpürge makinesine ait kutudan çıktı.

Çeşitli dönemlere ait olduğu değerlendirilen 968 adet sikke, 81 adet tarihi obje, mermer başlı heykel ve tarihi vazo ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserler Denizli Müze Müdürlüğüne teslim edilirken 3 şüpheli ise gözaltına alındı.

Denizli kaçakçılık şube antalya tarihi eser kaçakçıları süpürge kutusunda tarihi eser yedek lastik içerisinde tarihi eser tarihi eser kaçakçıları yakalndı süpürge kutusundan tarihi eser çıktı kom sikke heykel