Sürat Kargo'nun Satışında Kamu 1,3 Milyar Lira Zarara Uğratıldı

TAKİP ET

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, TMSF'nin Sürat Kargo'yu sattığı ihalede kamunun 1,3 milyar lira zarara uğratıldığını iddia etti.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'nun (TMSF) düzenlediği ihale ile Sürat Kargo'yu 335 milyon 500 bin liraya sattığını hatırlatarak şirketin asli değerinin 1 milyar 700 milyon liranın üzerinde bir değere sahip olduğunu belirtti.

Kamunun bu satışta 1,3 milyar liradan fazla zarara uğratıldığını belirten Kuşoğlu, satış kararının da usulsüz olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıl 58 milyon lira kâr eden ve bu yıl 130 milyon lira kâr etmesi beklenen Sürat Kargo için "Şirketin sürdürülebilir bir durumu var" diyen Kuşoğlu, "Böyle bir durumda nasıl satış kararı alınıyor, bunun gerekçesi nedir? Bu, usulsüz bir işlem yapıldığını gösteren bir durum" şeklinde konuştu.

TMSF'nin keyfine göre şirket satamayacağını belirten Kuşoğlu, "Hem rakam olarak çok büyük bir yolsuzluk var, TMSF tarafından 1 milyar 700 milyon liralık bir şirket 335 milyon 500 bin liraya satılmış, kamu zarara uğratılmış hem de satılmaması gereken bir şirket usulsüz olarak satılıyor. Satışıyla ilgili olarak çok büyük yolsuzluk, usulsüzlük var. Birisine, ısmarlama olarak bu şirket veriliyor. İlgili bakanları, TMSF yetkililerini uyarıyorum, bunlarla ilgili acil cevap bekliyorum" dedi.

TMSF'nin yaptığı satışa ilişkin farklı bilgilere de sahip olduğunu belirten Kuşoğlu, yetkililerin açıklama yapmaması halinde bu bilgileri kamuya açacağını açıkladı.

Sürat Kargo'nun Satışında Kamu 1 3 Milyar Lira Zarara Uğratıldı