Sürat Kargo'ya En Yüksek Teklifi Veren Şirkette Ensar Vakfı Detayı

TAKİP ET

Sürat Kargo'nun TMSF tarafından yapılan ihalesinde en yüksek teklifi veren Port Kargo'nun ihaleden 3 hafta önce kurulduğu ve şirketin ortağının da Ensar Vakfı'nda yöneticilik yapmış olan H.İ.B. olduğu ortaya çıktı.

Sürat Kargo'nun Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılan ihalesinde en yüksek teklifi 335 milyon 500 bin lira ile Port Kargo verdi. Teklifi veren şirket sahibi kamuoyundan gizlenirken, edinilen bilgilere göre Port Kargo ve Lojistik A.Ş, 7 Temmuz 2021'de bir başka şirketin isim ve amacı değiştirilerek kuruldu. 

TMSF'nin 29 Temmuz'daki Sürat Kargo ihalesinden sadece üç hafta önce kurulan şirketin ortaklarından birisinin Ensar Vakfı'nın ABD'de kurduğu TÜRKEN'de yöneticilik yapmış bir isim olan H.İ.B. olduğu ortaya çıktı. 

Bilal Erdoğan'ın mezun olduğu Kartal İmam Hatip mezunu olan H.İ.B.'nin kurmuş olduğu ve asıl adı Port Denizcilik olan şirket, denizcilik ile ilgili amaçlar maddesine sonradan kargo ve lojistik ile ilgili maddeler yerleştirdi. Ayrıca şirketin sermayesi 100 bin TL'den 1 milyon TL'ye çıkarıldı. 

sürat kargo tmsf ensar vakfı ihale 3 hafta önce kuruldu