Suriye'de Arap Aşiretleriyle Çatışan Kürtçü Terör Örgütü PKK'nın Yardımına İşgalci Rus Hava Kuvvetleri Koştu

TAKİP ET

Kürtçü terör örgütünün yardımına Ruslar koştu.

Suriye'nin Deyrizor kentindeki Arap aşiretleri bir süredir bölgeyi işgal altında tutan Kürtçü terör örgütü PKK/PYD'ye karşı ayaklandı.

Anadolu Ajansı'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Arap aşiretleri yoğun çatışmalar sonucu son iki günde Deyrizor ilinin doğu ve güneydoğusundaki tamamını Arap nüfusun oluşturduğu Şife, İzbe, Hacin, el Bahra, Gıranic, ebu Hammam, ebu Hardub, el Curzi Şarki, el Curzi Garbi, Suveyden, Direnc, el Şinan, el Tayyene, Ziyben, Havayic Ziyben, Şıhyel Şarki, Şıhyel Garbi, Alrz, el Haşşan, el Basira, Cideydit Bakkar, Hıreyize, Berşem ve Sabha köylerini teröristlerden temizledi.

Arap aşiretleri tarafından bölgeden temizlenmeye başlayan ve zor duruma düşen Kürtçü terör örgütü, işgalci Rus hava kuvvetlerini yardıma çağırdı. 

Kürtçü terör örgütünün yardım çağrısına karşılık veren işgalci Rusya'nın hava kuvvetleri Arap aşiretlerinin unsurlarını bombaladı. 

Olayların Dışişleri Hakan Fidan'ın Moskova'da görüşmeler yürüttüğü sırada olması ise dikkat çekti.

Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "Bu gelişme, terör örgütünün, Suriye’nin kadim halklarını, üzerlerinde şiddet ve baskı uygulamak ve temel insan haklarını ihlal etmek suretiyle tahakküm altına alma girişimlerinin yeni bir tezahürüdür. Bu amaç ve niyetini DEAŞ’la mücadelede aktör olduğu savıyla perdelemek isteyen terör örgütünün gerçek mahiyetini, daha fazla gecikmeden ve bölgenin Suriyeli Kürtler de dahil kadim unsurlarının daha fazla acı çekmesine yol açmadan, destekçilerinin de görmesini umuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

suriye arap aşiretleri pkk kürtçü terör örgütü rus hava kuvvetleri