Suriye'den 'Erdoğan'la Esad Telefonda Görüşecek' İddiasına İlişkin Açıklama

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye diktatörü Esad'ın telefonda görüşeceği iddia edilmişti. Şam rejiminden bu iddiaya ilişkin açıklama geldi.

11 yıl süren iç savaşla birlikte tüm ilişkilerini kesen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye'nin kanlı diktatörü Beşar el-Esad'ın telefonda görüşeceği iddiası öne sürülmüştü.

Erdoğan, Esad'la Telefonda Görüşebilir İddiası


Hükümete yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinin haberinde, Erdoğan ve Esad'ın görüşmesine Ankara'nın "henüz erken" dediği, ancak ikilinin telefon düzeyinde görüşebileceği iddiasına yer verildi.

Türkiye'den PKK'ya Karşı Müşterek Harekat Teklifi

Türkiye gazetesinin haberinde "Türkiye; Rusya, İran ve Esad rejimi ile birlikte ülkenin doğusundaki PKK korsan devlet yapılanmasına karşı müşterek harekât teklifinde bulundu. Bir Körfez ülkesi ile Afrika’da yer alan bir başka İslam ülkesinin de Erdoğan-Esad görüşmesi için iki tarafla diplomasi trafiği yürüttüğü belirtiliyor" denildi.

Suriye'den Yalanlama

Ancak Suriye kaynaklarından tam tersi yönünde bir açıklama geldi. Lübnan basınından Al-Mayadeen'e konuşan Suriyeli üst düzey bir yetkili "Suriye ve Türkiye cumhurbaşkanları arasında temas olasılığından bahsetmenin tamamen yanlış olacağını" söyledi. Ayrıca Esad rejimine yakın Al-Watan gazetesi de bu haberi paylaşarak Şam rejiminin yalanlamasını teyit etmiş oldu.

suriye erdoğan esad telefonda görüşecek iddiasına ilişkin açıklama yalanlama recep Tayyip Erdoğan türkiye gazetesi