Suriye Diktatörü Esad, Göstermelik Seçimleri Kazandı

TAKİP ET

Suriye'de yapılan gayrimeşru seçimleri, resmî olmayan sonuçlara göre geçerli oyların yüzde 95,1'ini alan Suriye Diktatörü Esad kazandı.

Babası Hafız Esad'ın ölümünün ardından 2000'de Suriye'nin başına geçen Diktatör Esad, 2011'de başlayıp günümüze değin devam eden iç savaş boyunca milyonlarca Suriye vatandaşını yurt dışına iltica etmeye yahut sığınmaya mecbur etmemiş gibi göstermelik bir seçim düzenledi.

Kendisine yakın kişileri birer "kukla" gibi karşısına rakip olarak çıkaran Diktatör Esad'ın, gayrimeşru seçimlerde "geçerli oyların" yüzden 95,1'ini aldığı iddia edildi.

İç savaş sırasında düzenlenen ikinci seçimden de "zafer" ile çıkan Diktatör, bir önceki seçime göre oylarını artırmış durumda. Zira 2014'de düzenlenen bir diğer gayrimeşru seçimde "geçerli oyların" yüzde 92,20'sini almıştı.

Diktatörün babası Hafız Esad ise ölmeden önce tek başına girdiği son seçimde, 1999'da, Suriye'deki seçmenlerin "tamamının" oyunu almayı "başarmıştı". Daha önceki seçimlere de tek aday olarak giren demokrasi aşığı Hafız, yine oyların yüzde yüze yakınını almayı "başarmış". Bu bakımdan Diktatör Esad'ın, babasının başarısını yakalayamadığı da bariz bir şekilde ortada.

Suriye seçimler Suriye seçimler 2021 suriye seçim sonuçları Beşar Esed Beşar Esad Diktatör Esad Hafız Esad Suriye seçim 2021 seçimler