Suriye Sınırına 873 Kilometrelik Duvar Örüldü: Milyonlarca Yabancı Ülkeye Girdikten Sonra

TAKİP ET

Ülkeye milyonlarca Suriyelinin girmesinin ardından Suriye sınırına duvar projesi tamamlandı.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre dünyada en fazla sığınmacı barındıran ülke olan Türkiye, Suriye iç savaşının başlamasının ardından yaklaşık 4 milyon Suriyeliyi kabul etti. Kayıt altında olmayanlarla birlikte 5 milyon Suriyelinin Türkiye'de olduğu, Suriye'nin kuzeyindekiler dahil edildiğinde Türkiye'nin yaklaşık 9 milyon Suriyeliyi beslediği tahmin ediliyor.

Milyonlarca Suriyelinin ülkeye girişinden ve Suriye iç savaşının başlamasının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçtikten sonra 911 kilometrelik Suriye sınırının 873 kilometresine duvar örüldü.

Sınırın Hatay kısmının 10 kilometrelik bölümüne aydınlatma, kamera ve termal algılayıcıların bulunduğu güvenlik sisteminin yapımı sürüyor. Ayrıca doğu sınırları için 82 zırhlı keşif-gözetleme aracının hudut birliklerine teslim edildiği bildirildi. Bunun yanı sıra doğu ve batı sınırlarında toplamda 211 gözetleme kulesi ve 130 haberleşme kulesi kullanıma girdi. Alınan bu tedbirlere rağmen sınır güvenliğine ilişkin tartışmalar sürüyor. 

Bunun Adı İşgal: Kaçak Sığınmacılar Sınırlarımızdan Atla Bile Giriyor

 
Ayrıca sınıra örülen duvarın ne kadar etkili olduğu konusu da tartışmalı. Daha önce yasa dışı göçmenlerin duvarı kolaylıkla geçtiği anların görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Yasa Dışı Göçmenler İran Sınırına Örülen Duvarı Merdivenle Rahatlıkla Geçti

milyonlarca yabancı ülkeye girdikten sonra suriye sınırına duvar örüldü 873