Suriye'de 'Etnik Temizlik' Yok

TAKİP ET

Barış Pınarı Harekatı başladığından beri PKK/YPG'nin iftira üzerine kurulu propagandaları uluslararası basında yer buldu

Barış Pınarı Harekatı başladığından beri PKK/YPG'nin iftira üzerine kurulu propagandaları uluslararası basında yer buldu. Özellikle Batı medyasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığı ve etnik temizlik yaptığı yönünde günlerdir yalan haberler paylaşılıyor. Bu konu hakkında Beyaz Saray'dan bir yorum geldi.

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi, gazetecileri telekonferans yöntemiyle Suriye konusunda açıklamalarda bulundu. Türkiye ile ABD arasında Suriye'nin kuzeydoğusuna ilişkin varılan anlaşmanın uygulanmasından memnuniyet duyduğunu belirten yetkili, "Bir NATO üyesi olan Türkiye ile iyi ilişkiler kurmayı dört gözle bekliyoruz. Aynı şekilde Kürtler ile de iyi ilişkilerimizi sürdürmek istiyoruz. Bölgedeki sivillerin ve dini azınlıkların korunması için Türkler, Kürtler ve diğer müttefiklerimiz ile çalışacağız" ifadesini kullandı.

'Türkiye ile Rusya Arasındaki Anlaşmada Bir Rolümüz Yok'

Türkiye ile Rusya arasında dün varılan mutabakata ilişkin ise yetkili, "Türkiye ve Rusya arasında varılan anlaşma iki ülke arasında. Bizim bir rolümüz yok. Türkler ile Tel Abyad ile Rasulayn arasında M4 kara yoluna kadar olan bölge üzerinde çalıştık ve bu bölgeyi başarılı bir şekilde tahliye ettik." şeklinde ifade etti. 

Yetkili, Türkiye'nin Kürtlere yönelik 'etnik temizlik' uyguladığı iddialarını ise "Şu anda herhangi bir etnik temizlik kanıtına rastlamış değiliz." yanıtını vererek yalanladı.  Türkiye-ABD ilişkilerine değinen yetkili, "Türkiye çok önemli bir ülke, bu ülkenin yaklaşık 90 milyon nüfusu var. Avrupa ile Asya arasında stratejik bir konumda. Türkiye'de birçok Amerikan, binlerce ABD askeri var. ABD herkesle iyi ilişkiler kurmak istediğini ifade ediyor. Biz tabii ki Türkiye ile de iyi ilişkiler istiyoruz." ifadesini kullandı.

ABD barış pınarı pkk rusya suriye ypg