Suriye'deki Petrol Sızıntısı Hatay'a Ulaştı

TAKİP ET

Suriye'nin Banyas kentinde başlayan petrol sızıntısının Hatay sahillerine ulaştığı bildirildi.

Hatay'ın Samandağ sahillerine ulaştığı belirtilen petrol sızıntısına karşı devletin tüm tedbirleri aldığını belirten Hatay Valisi Rahmi Doğan, sızıntıya karşı hem denizden hem karadan müdahalenin sürdüğünü açıkladı.

Sahilde inceleme yapan Vali Doğan, "Suriye sınırımıza 107 kilometre mesafedeki bir elektrik santralındaki fuel-oil deposunda yaklaşık bir hafta önce sızıntı meydana geldi. Bir hafta önce meydana gelen bir olay olması sebebiyle açık denize sızan bu fuel-oilin büyük çoğunluğunun Suriye kıyılarına tekrar ulaştığını ve Suriye kıyılarında da bir temizlik çalışmasının yürütüldüğünü biliyoruz" diye konuştu.

Nene Hatun acil müdahale gemisi, Seyit Onbaşı atık toplama gemisi ve benzeri 4 geminin temizlik çalışması yaptığını belirten Vali Doğan, "Gemilerin kullanacağı birtakım materyaller İskenderun Limanı’na dün ulaştı, 11 konteynerle gelen bu materyaller hem mevcut denizdeki gemilerimiz hem de ilave gelecek gemilerimiz tarafından kullanılacak" dedi.

Sızıntının yarattığı riskler bitene kadar çalışmaların süreceğini belirten Doğan, ciddi bir kirliliğin bulunmadığını kaydetti.

Suriye'deki Petrol Sızıntısı Hatay'a Ulaştı