Suriyeli Adam 3 Çocuğunu Rehin Aldı

TAKİP ET

Sultangazi'de akşam saatlerinde eşinin evi terk ettiğini iddia eden Suriye uyruklu bir şahıs, çocuklarını evde rehin aldı.

İstanbul'da Sultangazi ilçesinin Gazi Mahallesi’nde saat 17.00 iddiaya göre; 1368 Sokak’ta 4 katlı bir binanın bodrum katında oturan Suriye uyruklu Atham A., eşinin evi terk ettiğini iddia ederek, sinir krizi geçirdi.

Atham A., yanına aldığı tüple kendisini ve 3 çocuğunu odaya kilitleyen ve açık camdan çevreye bağırmaya başlaması üzerine çevre sakinleri 112 Çağrı Merkezi’ni ararken, kısa sürede sokağa çok sayıda ekip sevk edildi.


Müzakereci Polis İstendi


Olay yerine gelen ekipler, çocuklarını rehin alan baba Atham A.’yı ikna etmeye çalıştı. Polislerin konuşmalarını karşılıksız bırakan Atham A. için olay yerine müzakereci polis ile özel harekât polisleri istendi.

Atham A., müzakereci polisin yaklaşık 2 saatlik çalışması sonucu ikna edildi. Polis ekipleri, çocukları babadan alarak sağlık ekiplerine teslim etti. Sağlık ekipleri de çocukları olay yerinde sağlık kontrolünden geçirdi. Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği’ne bağlı polisler, çocukları koruma altına aldı. Ayrıca Atham A. ise sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.


suriyeli suriyeli sığınmacı 3 çocuğunu rehin aldı sultangazi gazi mahallesi