Suriyeli, Afgan Kaçkınlara Oturma İzni Vadeden Şirketlerin Sayısı Giderek Artıyor

TAKİP ET

Türkiye yol geçen hanı oldu.

Türkiye; Afganistan, Pakistan gibi Asya ülkeleri, Suriye, Irak ve İran gibi komşu ülkeler ve pek çok Afrika ülkesinden yasa dışı göçmenlerin yol geçen hanı oldu.

Bu kaçakların bir kısmının hedefi doğrudan Türkiye'ye gelip yerleşmek iken bir kısmı da Avrupa ülkelerine gitmek üzere Türkiye'yi bir yol olarak görüyor. Fakat AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Birliği ile yaptığı anlaşma gereği bunlar da Avrupa'da yakalandıkları takdirde Türkiye'ye getiriliyor. 

Hal böyle olunca Türkiye, yasa dışı göçmenler diyarı oldu. Türkiye'nin geldiği durumu özetleyen bir olay geçtiğimiz günlerde TamgaTürk tarafından ortaya çıkarılmıştı. Pakistan'dan Türkiye'ye gelen ve Edirne'de tekstil atölyelerinde çalışan bir yasa dışı göçmen olan Rana Ali, 13 yaşındaki bir Türk kızı olan Neslihan Örs'ü kaçırıp ülkesine götürmüştü. Rana Ali'nin şimdi 3 çocuk annesi olan 17 yaşındaki Neslihan Örs'ü çektiği bir videoda Türkçe konuştuğu için azarladığı anları TamgaTürk paylaşmış, olay Türkiye'nin gündemine oturmuş ve memleketin ne hale getirildiğini ortaya koymuştu.

Kaçaklara Yardım Vadeden Firmalar

Bunun yanı sıra bu kaçaklara destek, oturum izni, ülkeye giriş yasağının kaldırılması vadinde bulunan firmaların ve grupların sayısı her geçen gün artıyor.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'un Pendik ilçesinde bazı direklere asılan ilanlarda cinayet, tecavüz gibi suçlar gibi nedenlerle getirilen Türkiye'ye giriş yasaklarının kaldırılması vaadinde bulunulmuştu.
 

İstanbul'da Bir İlan: Fuhuş, Adam Öldürme Gibi Suçlardan Getirilen Türkiye'ye Giriş Yasaklarını Kaldırıyoruz


Seerkoca Erkoca adlı bir Facebook hesabı üzerinden yapılan paylaşımla ortaya çıkan yeni bir ilanla Afgan ve Suriyeli gibi tüm yabancılar için oturum izni, deport kaldırma vaadi verildi.

suriyeli afgan kaçkınlara oturma izni vadeden şirketlerin sayısı giderek artıyor seerkoca erkoca